Bij Walvisnest houden we ervan om verhalen te verrijken met muziek en sounddesign. Het ondersteunen en versterken van een gevoel staat bij ons centraal, of het nou om een podcast gaat of een (non)fictie film. Het uitgangspunt is altijd het verrijken van een project met een goed passend klankontwerp.

We hebben een aantal bijzondere projecten geselecteerd die weergeven hoe ons werk ook voor dans en theater gebruikt zou kunnen worden.

Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Jornt en Ard

Skelex

De muziek en sounddesign voor Skelex is spannend en futuristisch. We hebben hiervoor gekozen omdat het om een futuristisch product gaat, namelijk een exoskeleton arm. Een harnas die het  mogelijk maakt zwaardere lasten te dragen dan wij van nature kunnen. De compositie is gemaakt voor een teaser filmpje van het product.

Wij kunnen ons voorstellen dat zo’n sfeer ook goed in een voorstelling past.

Lichthouders

Voor het project “lichthouders” van Jonas Vorwerk hebben wij een soundscape gemaakt waarbij audioloops gekoppeld waren aan lichtpatronen. De installatie bestond uit grote cirkels waar het publiek midden in kon gaan staan en zo het surround geluid en beeld kon beleven. De compositie was geschreven voor een multispeaker setup van 8 speakers en bestond uit random onderdelen waardoor ieder moment uniek was.

Hieronder een voorbeeld:

Lichthouders was onder andere te zien op het Glow festival in Eindhoven,  hieronder een korte impressie video:

Room to Learn

Ons werk voor “Room to Learn” geeft verschillende sferen weer, van kalmte naar droevig en vervolgens hoopvol en fris. Het project voor Gispen en Mecanoo gaat over een leeromgeving die beter bij deze tijd past en die door inspireren en motiveren tot betere leerprestaties kan leiden.

Hemelpoort

Deze twee projecten hebben wij geselecteerd om ook werk met een akoestisch instrumentarium te laten horen. Wij maken vaak een combinatie van synthesisers en akoestische instrumenten, zoals drums en percussie. Bij Hemelpoort is dit goed te horen in bepaalde scenes zoals bv de slot scene.

Watertanden

Watertanden is  een boek over eten en eet gewoontes. In het filmpje is te zien hoe een jager op een kookboek jacht. In de compositie hebben we getracht om dmv de gitaar melodie een gevoel van jagen te suggereren en bij eten denken wij aan de franse cuisine, vandaar natuurlijk de keuze voor accordeon.

Vrij werk

Naast de muziekcomposities die wij in opdracht maken is er ook vrij werk dat aan deze pagina niet mag ontbreken. Hieronder zijn een aantal stukken te horen van onze solo projecten Ard Bit (Ard Janssen) en Boom boom du Terre (Jornt Jan Bras).

Ard Bit E.P. Amazing Bubble II Track: NTRZPM
Ard Bit E.P. Six Scores One Track: fFog
Boom boom du Terre  E.P. Blood Red Track: Mursi
Boom boom du Terre  E.P. Blood Red Track: Totum